Visiting Andalucia

Na twee hele drukke weken met veel overuren op mijn werk lijkt de vakantie in Andalusië al weer heel ver weg. Zoals in mijn vorige post over het Alhambra beloofd, toch ook nog wat foto’s van de andere plekken mijn vrouw en ik hebben bezocht.

Nadat we de eerste dag het Alhambra bezochten, gingen we de dag erop naar de prachtige stad Córdoba met vele smalle straatjes en steegjes. De autorit van ons hotel in  Málaga naar Córdoba ging voorspoedig over een bijna verlaten snelweg. Onderweg eindeloos olijfboomgaarden gezien.

IMG_0476

Met de splinternieuwe huurauto helaas in het drukke stadsverkeer van Córdoba een flinke kras opgelopen. Een Spaanse brokkenpiloot die de grootste moeite had de breedte en draaicirkel van zijn bus in te schatten, schuurde langs onze auto. Ai ai.. Achter het busje aanrijdend veroorzaakte onze Spaanse Juan bijna-aanrijding na bijna-aanrijding met andere geparkeerde auto’s en scooters.

Na afhandeling van de (Spaanstalige!) schadeformulieren met een Spaanstalige die geen woord buitenlands sprak, konden we eindelijk de stad in. De Mezquíta stond als eerste op het programma; een indrukwekkende moskee gebouwd door de Moren in de achtste eeuw.

IMG_4580

Continue reading

Visit @ the Alhambra

Vorige week ging een wens die al heel lang op mijn ‘bucket list’ stond in vervulling; ik naar Spanje gegaan met samen mijn partner om het Alhambra te bezoeken. Het Alhambra sprak al heel lang tot mijn verbeelding. Vorige week donderdag was het eindelijk zover, nadat we met low budget vliegmaatschappij Vueling de dag ervoor naar Málaga vlogen (veel goedkoper dan vliegen naar Granada overigens). Tip: als je de vliegtickets boekt, boek dan ook gelijk de toegangskaartjes van het Alhambra online. Er is immers maar een beperkt aantal kaartjes.

Continue reading

Tijd voor een nieuwe start aan mijn webblog

Al langere tijd speel ik met het idee om mijn webblog nieuw leven in te blazen. Dit was een goed voornemen voor dit nieuw jaar, waar ik tot dusver nog weinig (niks) mee gedaan heb. Bij een nieuwe start van mijn webblog wil ik ook een nieuwe oriëntatie geven aan de posts die ik ga schrijven. Niet zozeer meer over werk en ICT, maar veel meer vanuit mijn hobby’s en passies, zoals fotografie, hardlopen, koken en life style. Als eerste stap hierin heb ik daarom al mijn oude posts gedeactiveerd.

Spoedig ga ik nieuwe posts schrijven; beloofd!

En nu nog op zoek naar een nieuw WordPress theme