Moestuinmania

De moestuin staat weer volop in de belangstelling. Iedereen in mijn omgeving start dit jaar met een moestuin. Het televisieprogramma Maartens’ Moestuin speelt hier op een speelse en informatieve manier op in. Met veel plezier kijk ik op de maandagavonden naar de eigenzinnige schrijver en bioloog Maarten ‘t Hart. Maarten’s tips en trucs zijn zeer bruikbaar en zijn opvattingen over het leven & tuinieren zijn humoristisch en vaak onalledaags verfrissend (zoals zijn pleidooi dat eten vooral niet te lekker moet zijn!). Het programma is met veel liefde en prachtig filmwerk gemaakt. Kijk hier de aflevering van vanavond over prei en spruiten

Ik ben drie jaar geleden begonnen met een moestuin. Doordat mijn eigen achtertuin al vol staat met struiken, rozen en andere bloemen, gebruik ik een stukje ongebruikte tuin bij mijn schoonouders. Dit jaar heb ik het wat professioneler aangepakt dan voorgaande jaren. Ik heb houten bedden gemaakt voor de groenten, zodat er een duidelijk afscheiding met de paadjes is. De paadjes zijn bestrooid met houtsnippers. Dit oogt niet alleen mooi, maar maakt het werk in de moestuin ook overzichtelijker.

Enkele weken later ziet het er zo uit: Continue reading

Morgen Apple WWDC 2014

wwdc_banner_promo
Morgen breekt weer het moment aan waar menig Apple-liefhebber op wacht; de World Wide Developers Conference (WWDC). Dit is hét moment waarop Apple met gelikte presentaties de Appelfans bekend maakt met de nieuwste softwareontwikkelingen van Mac OSX en iOS. En soms introduceert Apple ook nieuwe (releases van) hardware.

Ik kijk hier altijd naar uit en het leuke is dat net als vorig jaar de hoofdpresentatie (keynote) live gestreamd gaat worden. In het verleden heb ik ook wel twitterfeeds of live blogs gevolgd als er geen live stream aanwezig was.

Naast iOS 8 en OSX 10.10 (Yosemite?) zijn er speculaties dat Apple nog wel wat meer gaat laten zien; een nieuw ecosysteem voor in huis (domotica), een nieuwe AppleTV en misschien zelfs wel een iWatch. De ervaring leert dat dit soort verwachtingen vaker niet dan wel uitkomen: we zullen zien!

Toch is de WWDC niet meer hetzelfde sinds Steve Jobs er niet meer is. Met weemoed kijk ik zo af en toe nog eens terug naar zijn inspirerende, humoristische presentaties waarbij ook ik in zijn ‘reality distortion field’ geraak. Hier een WWDC uit de ouwe doos: